fredag 31 januari 2014

Bokbloggsjerka 31 januari - 3 februari 2014

Hej allesammans! Nu är det dags igen för veckans bokbloggsjerka innan helgen tar sin början. Annika håller i den och här hittar ni inlägget om jerkan!

Veckans fråga:
Vilket förlag tycker du släpper flest bra böcker per år?

Oj... en svår fråga, även om den ändå inte är så svår att svara på. Men i princip alla förlagen ger ju ut någon riktigt bra bok under året, och vissa förlagen ger ut riktigt många bra böcker. Det självklara svaret skulle kanske kunna vara Rabén & Sjögren eller Bonnier Carlsen. Men även om de 2 förlagen är dem största bokförlagen och båda ger ju ut väldigt många böcker som fångar ens intresse.

Men jag tycker att Modernista är det förlag som ger ut flest bra böcker per år. Deras 2 nyhetsbrev - vår & höstutbudet - är de två mejlen som jag ser mest framemot att få. Jag menar kolla på deras utbud; det är böcker som jag vanligtvis inte skulle läsa men ändå så läser jag handlingen på förlagets hemsida.
Jag har flera böcker hemma från Modernista som jag har fått bara sådär utan att jag frågade efter dem, och andra som jag frågat efter och verkligen älskat. Några storfavoriter är Divergent - Veronica Roth, Legend - Marie Lu, Drömfångare - Samantha Shannon och Enders spel - Orson Scott Card.

Jag ser verkligen framemot böckerna som dem släpper det här året, en novell om Four (Veronica Roth), Prodigy (Marie Lu) som är den andra delen i serien Legend, och i höst så släpper dem den sista delen i Divergent-triologin på svenska: Allegiant. Jag tror att det är många därute som längtar efter deras vår & höstutbud.

Vilket förlag tycker ni ger ut flest bra böcker om året?

torsdag 30 januari 2014

Minirecensioner x3: Maleficiumtriologin

NattfjärilenJag kör en recension över hela Maleficiumtriologin, det blir enklare att göra så då mitt omdöme inte skiljer sig så värst mycket för var och en av böckerna.

Titlar: Nattfjärilen, Häxmästaren & Havsdrottningen
Författare: Saskia Walker
Förlag: Harlequin (Tack för böckerna!)
Sidor: 1005 (345+330+330)
Serie: Maleficiumtriologin #1, #2 & #3
Originaltitlar: The Harlot, The Libertine & The Jezebel

Handling:
Maleficium-triologin utspelar sig på 1700-talet i Skottland & England, under den tid då kvinnor anklagades för att vara häxor, som straff brände dem kvinnorna på bål. Det var det som hände med Jessie, Maisie och Lennox mor. Hon blev anklagad för häxeri och brändes på bål mitt framför ögonen på dem.
Tvillingsystrarna Maisie, Jessie och deras storebror Lennox  separerades alla från varandra och skickades iväg på varsitt håll i livet. Men syskonen känner fortfarande en samhörighet med varandra, trots avståndet och åren som gått. Deras starka känsla av att de ska snart vara tillsammans igen gör att de beger sig ut i världen på en farofylld resa. Även med magiska krafter finns det faror överallt...

Omdöme:
Jag började att läsa i Nattfjärilen förra året, men kom aldrig längre än till kapitel 3 eller något sånt. För direkt så börjar boken med att bevisa att den verkligen hör hemma i erotik-genren. Visst, det är bra att man kanske visar genom något att den verkligen är en erotisk bok, men man behöver inte ha det i centrum i precis vartenda kapitel. Så jag slutade att läsa och boken hamnade återigen i hyllan.

Nu, flera månader senare, i helgen så tog jag upp boken och tänkte ge den en andra chans. Jag tänkte bara sitta & läsa i ca 30 minuter för att se vad jag skulle göra sen: Fortsätta läsa i boken - eller ge upp. Det slutade med att jag satt i 2 timmar och läste tills boken var slut. Så det motbevisar mitt tycke för boken förra året. Jag är verkligen glad över att jag gav den en andra chans, för det visade sig vara väldigt svårt att lägga ifrån sig boken till slut.

I de tre böckerna får vi följa syskonen Jessie, Lennox & Maisie. Jag gillade verkligen Jessie i första boken, hon var väldigt vågad & så modig. Jag gillade att hon stod på sig & lät inte Gregor (som jag för övrigt också gillade) göra vad han ville med henne.
I andra boken så fick vi följa storebrodern Lennox, som hade bosatt sig i Saint Andrews (om jag inte minns fel?) för att kunna leta efter sina systrar. Jag gillar honom, men det kändes som att han saknade något - det där lilla extra.

Tredje boken - Havsdrottningen - var helt klart favoriten i den här serien. Jag gillade Maisie oerhört mycket, hon var så ung & oskuldsfull även om hon var en temperamentsfull & mäktig häxa inombords. Så hon blev snabbt favorithuvudpersonen utav alla 3 böckerna. Jag tyckte att boken var mycket bättre också, man fick en mer helbild kändes det som och man kom närmare de andra karaktärerna också. Historien var mycket bättre & även bikaraktärerna fick ganska så stort utrymme så att man fick lära känna dem. Så fullpott till sista boken!

Saskia Walker är en riktigt duktig författare, och det kan hända att jag någon gång i framtiden läser någon mer bok utav henne. Bl.a. så har jag Underkastelsens 12 nyanser hemma, och hon har skrivit en novell där i. Ser framemot att se om hon kan skriva lika bra kort som långt.
Hennes språk gillar jag, men inte älskar. Det kändes så platt och tamt vissa gånger, att man inte fann någon
trovärdighet utav de karaktärerna sade.

Sammanfattningsvis så ligger hela seriens betyg på 4 av 5 bokstaplar, även om Havsdrottningen fick 5 av 5, och en serie som jag skulle kunna rekommendera till de äldre läsarna. En bra serie om häxor, kan man säga.

Bästa karaktär/er:
Maisie i Havsdrottningen.

The Fault in Our Stars - trailer!

Åh, har ni sett trailern till The Fault in Our Stars (av John Green) än? Om inte kolla in den här nedan NU!!! Jätte excited för den & bara väntar på att den ska komma på bion!

Någon mer som vill & ska gå på den?


onsdag 29 januari 2014

Riven

RivenTitel: Riven
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 445
Serie: Shapeshifters #5
Originaltitel: Shift

Obs! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar!
Handling:

Det är inte lätt att vara den första kvinnliga varkatts-underhuggaren. Jag har fått en del ärr på kuppen, men samtidigt blivit betydligt starkare.
Mitt privatliv då? Det är, som man brukar säga, komplicerat. Det är det väl alltid när det handlar om känslor. Ändå sedan min bror dog och min fars ställning började ifrågasättas har jag inte gjort något annat än att kämpa. Nu hotas vår flock av en grupp åskfåglar som är ute efter hämnd. Och att sluta fred med våra fiender är kanske de bästa sättet att göra oss av med de gamla.
Men ett stigande antal döda kroppar bör jag kanske se mig över axeln innan jag hoppas, fast ibland är hoppet allt man har att leva på...

Omdöme:
Att skriva de här recensionerna på dem här böckerna i Shifters-serien börjar bli långtråkigt, för böckerna är alla så bra att jag bara kan skriva samma sak om och om igen. Lite långtråkigt för er också, va?
Så nu får det bli en kortare recension och inte lika lång!

Älskar fortfarande Faythe, så himla rolig & go tjej. Hon har ett självförtroende & en tuff attityd, som jag fullständigt saknar. Skulle kunna skratta åt hennes kommentarer hela dagen lång. Känns lite pinsamt att helt plötsligt sitta där i klassrummet och försöka stänga in skrattet. Det går liksom inte, så man försöker sitta där och låtsas hosta för att dölja det. Haha, det är ganska så pinsamt xD

Jag gillar nästan alla karaktärer i den här serien. De som jag inte gillar är alla på den "onda" sidan, så det kanske är lätt att förstå varför. Jag hatar nog Malone mest. Vissa saker som han gör är helt ofattbara och hemska, usch skulle inte vilja ha han som min Alfa! Faythes pappa däremot skulle jag med glädje följa, han är verkligen en sann ledare. Och när man nu har följt med Faythe i 5 böcker så vet man att hon liknar sin pappa på det sättet och att hon skulle bli en riktigt bra ledare.

Det kom ett nytt fantasydjur in i den här boken: åskfåglar. Tycker att dem är riktigt häftiga, fast jag skulle helst vilja slippa träffa dem i verkligen. Man blir lite rädd av deras vassa klor och att dem kan byta skepnad så fort, så nej tack till att träffa dem! Rachel Vincent imponerar hela tiden på mig med nya koncept, och att åskfåglarna kom in i bilden gjorde bara mycket mer spännande och mer action. Även om jag knappast kan klaga på det innan, så blev det bara ännu bättre när åskfåglarna kom in, även om det kanske är lite svårt att tro om alla lovord jag sagt om den här serien hittills.

Jag tänker inte skriva mer utom en sak till: LÄS DEN HÄR SERIEN PÅ STÖRT!

Bästa karaktär/er:
Faythe!

Andra delar i serien:
1. Herrelös
2. Nio liv
3. Flocken
4. Bytet
5. Riven
6. Sista striden

tisdag 28 januari 2014

Ge böcker en andra chans...

Nattfjärilen
...kan ibland vara väldigt svårt. Men i vissa fall så är det väldigt lätt när man lägger allt f.d.-information åt sidan och låter sig bara njuta av att läsa en bok. Förra året så började jag att läsa i Nattfjärilen av Saskia Walker, men tyckte bara: "Usch, för mycket snuskigheter på en gång." Jag hade typ läst 3 kapitel då och gav redan upp. Inte alls bra. För ärligt talat, bokens första mening började direkt i gång med det, och jag tänkte bara att om hela boken utspelar sig på samma sätt, så tänker jag verkligen inte fortsätta att läsa.
Men vet ni vad? I helgen började jag läsa i den igen, för jag tänkte "Jag ger boken en chans till - jag läser i 30 minuter och ser vad som händer sedan." Det slutade med att jag satt i 2 timmar & läste tills boken var slut.

Jag har aldrig riktigt trott på att jag alltid ska ge boken (eller någon) en andra chans. Om jag läste ut hela boken & gillade den inte ett dugg, då tänker jag verkligen inte ge mig på den boken igen. Fast om jag skulle ha boken själv hemma (som Nattfjärilen) så kanske jag kan ge den en andra chans. För om jag ändå har frågat efter den eller köpt den, så borde den åtminstone få en ärlig chans.

Så mitt eget motto till nästa besvärliga bok: Ge den en andra chans.
Eller läs åtminstone 100 sidor av boken & sen lägga ifrån sig den.

Jag skriver det här inlägget för 1. Jag har tråkigt 2. Orkar inte skriva något annat inlägg 3. Har inget annat inlägg på G.

Någon bok som ni gav upp med? Eller någon som ni gav en andra chans och som ni faktiskt sen gillade?



måndag 27 januari 2014

Mina olästa böcker - del 3

Näst sista delen om alla mina olästa böcker som jag har hemma i bokhyllan! Vi kör igång direkt...
Idag så är det alla olästa böcker på författarnas efternamn N-R först. Vi kör som vi brukar, jag skriver titel-författare och om det är en del i en serie och/eller om det är ett recex.


  • Skugglandet av Alyson Noël (De odödliga #3 & recex)
  • Svart eld av Alyson Noël (De odödliga #4 & recex)
  • Nattstjärna av Alyson Noël (De odödliga #5 & recex)
  • KoMo av Pontus Joakim Olofsson (recex)
  • Fulast i världen av Ingrid Olofsson (recex)
  • Evig natt av Michelle Paver 
  • När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick (recex)
  • Lögnen på femte våningen av Do Van Ranst (recex)
  • Nikkis dagbok #1: Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv av Reene Rusell (recex)
Så från bokstaven N till bokstaven R så är det 9 böcker.

Nu kör vi de sista böckerna från bokstaven S till Ö!

  • Offerlamm av Spindler (recex)
  • Skräckens cirkus av Darren Shan (Darren Shan #1 & recex)
  • Vampyrens medhjälpare av Darren Shan (Darren Shan #2 & recex)
  • Cirkoli av Patrik Stigsson
  • Niceville av Kathryn Stockett
  • Dålig karma av David Safier (recex)
  • Soul Screamers volume 2 av Rachel Vincent
  • Nattfjärilen av Saskia Walker (#1 & recex)
  • Häxmästaren av Saskia Walker (#2 & recex)
  • Havsdrottningen av Saskia Walker (#3 & recex)

S-Ö = 10 olästa böcker

Okej, då var alla sorterade böcker klara. Men jag har ju sagt att det ska komma 4 delar & det här är ju tredje så, till helgen eller nästa vecka kommer fjärde och sista delen upp! Då kommer jag visa alla olästa böcker jag fått på sistone, efter jullovet då jag hade fixat de här bilderna. Och det kommer även vara en sammanfattning av alla olästa böcker, hur många osv...

Några ni läst? Era åsikter om den/dem? Vilken ska jag börja att läsa & vilken ska jag undvika?


lördag 25 januari 2014

Mina olästa böcker - del 2

Nu har vi kommit till den andra delen om alla mina olästa böcker som jag har hemma i bokhyllan som bara väntas på att läsas!
Här kommer böckerna som är sorterade efter författarens efternamn: I-M
  • Sekten  av Chris Jordan (recex)
  • Vattenhästen av Dick King-Smith (recex)
  • Som om jag frågat av Johanna Lindbäck (recex)
  • Kampen om Järntronen av George R.R. Martin (A song of Ice and Fire #1)
  • Kungarnas krig av George R.R. Martin (A song of Ice and Fire #2)
  • Svärdets makt av George R.R. Martin (A song of Ice and Fire #3)
  • Kråkornas fest av George R.R. Martin ( A song of Ice and Fire #4)
  • För mycket lycka av Alice Munro (recex)
  • Nära hem av Alice Munro (recex)
  • Brinnande livet av Alice Munro (recex)
  • Tiggarflickan av Alice Munro (recex)
  • The Golden Lily av Richelle Mead (Bloodlines #2)
  • The Returned: Återvändarna av Jason Mott 
  • Kyss mig först av Lottie Moggach (recex)
  • Svart huset av Peter May (recex)
Alla olästa böcker på efternamnet I-M i bokhyllan är sammanlagt 15 böcker. Jag hoppas på att jag åtminstone får något läst av Alice Munro & George R.R. Martin det här året!


Nästa del om mina olästa böcker kommer nästa vecka! Då är det bokstäverna N-Ö som kommer att visas!

Någon/några böcker som du har läst? Vad tyckte du om den/dem? Vilken ska hamna högst upp i-att-läsa-högen tycker ni? Kommentera era förslag!

fredag 24 januari 2014

Bokbloggsjerka 24-27 januari 2014

Så, äntligen är jag hemma efter en lång skoldag. Slutade kl. 15.40 + att jag måste gå 1.5 kilometer hem, så jag kom inte hem förrän typ 20 minuter sedan :P Är sjukt trött & skulle nog kunna bara sova igenom hela kvällen & natten, fast nej. Ska nog vara uppe lite till åtminstone ;)

Idag är det som vanligt bokbloggsjerka och den hålls (som vanligt) av Annika.

Veckans fråga:
Har du ett konto på Boktipset, Goodreads eller båda? Vilken av dem är bäst och varför?

Jag har (tror jag) ett konto på både Goodreads och Boktipset. Goodreads tycker jag helt klart är bäst för 1. jag är bara inne där och inte på Boktipset. För det 2:a så tycker jag att det är bättre på engelska på sätt & vis. Det känns som att det finns mycket mer böcker där, med tanke på att de finns otroligt många böcker på engelska. Och jag tycker om alla funktioner, även om det är på engelska så är det väldigt lätt att förstå & hitta.
Goodreads: Book reviews, recommendations, and discussion
Fast Goodreads är lite dåligt också...jag hittar för många böcker som jag vill läsa hela tiden, så min vill-läsa-lista bara växer, växer o växer...

Men jag tycker att Goodreads är bäst utav Boktipset & den. Kanske beror mycket på att jag mest är inne på Goodreads och uppdaterar vad jag vill läsa och så.

Vilken tycker ni är bäst? Goodreads eller Boktipset? Eller har ni hittat någon annan, liknande hemsida? I så fall, vilken? Nyfiken i en strut här!

I min brevlåda #53

Igår (torsdags) så fick jag hem en utav de böckerna som jag verkligen, verkligen har längtat efter att få läsa. Många nya böcker som kommer ut nu på våren och äntligen (äntligen, ÄNTLIGEN!) så fick jag hem en som jag har sett & läst många bra recensioner om, som hyllar & älskar den här boken. Kanske lite svårt att gissa, för det kommer ut så otroligt många bra böcker det här året.

Boken som jag fick hem var:
Eleanor & Park av Rainbow Rowell (Häftigt namn! :3) som ges ut av Bergs förlag. Tack så jättejätte mycket för boken! Ska med nöje läsa den & hoppas på den läsupplevelse alla hyllat & rekommenderat!

Någon som har läst den? Vad tyckte ni om den? Hiss eller diss?

Eleanor & Park

torsdag 23 januari 2014

Filmrecension: Frozen

Jag tänkte att som "uppfyllning" här på bloggen (så att det inte skulle stå tomt så länge) så skriver jag en recension på en film som jag nyligen har sett, nämligen Frozen eller Frost som den heter på svenska. Jag vet att det inte är någon bok som har filmatiserats, men Disneys filmer är så himla underbara & fantastiska! Och dessutom så är ju t.ex. Disney-filmerna: Rapunzel, Snövit och de sju dvärgarna, Törnrosa m.m. sagor. Och det finns säkert någon bok därute som liknar Frozen.

Det här kommer inte vara en recension som det brukar utan istället har jag med massor av bilder & quotes från filmen. Men i alla fall, jag tycker alltid att Disney lär oss någonting med sina filmer. Och med Frozen så får vi för första gången lära oss att vi inte behöver en kille/man för att rädda oss. "Sisters before misters!"
Jag gillar förändringen som Elsa genom går, Anna som är så snäll & självklart Olaf - som enkelt är den bästa & roligaste karaktären i hela filmen. Gud, när han sjöng "In summer" och när Kristoff & Anna stod och pratade xD

Glöm aldrig det, tjejer!
I filmen finns det så många bra saker som dem säger att jag inte tänker säga mer och bara låta er kolla. För filmen är FANTASTISK! Se den!

Klicka för större bild! 

Olaf is the best! Håller ni inte med?
Ett utav de bästa citaten!

Jag vet, ni kanske inte alls ville ha något sånt här inlägg, men jag bara måste dela med mig av den här filmen. För jag tycker att alla kan se den; både barn & vuxna. Det finns ärligt talat ingen åldersgräns. Jag kommer ihåg så mycket från den här filmen, och allt är bara positivt. 

En sak innan ni går; kolla in den här låten Let it go. Fullkomligt älskar den. Jag har gått runt & sjungit på den hela dagarna hemma. Jag tror inte mina föräldrar gillar den låten just nu xD

Snälla, kolla in den här! 


Och trailern till filmen:


Har ni sett filmen? Vad tyckte ni om den? Bästa citat & karaktär?
Ni som inte har sett den (än), skulle ni vilja se den nu? :D

onsdag 22 januari 2014

Out of Sight, Out of Time

Titel: Out of Sight, Out of Time
Författare: Ally Carter
Förlag: Orchard Books
Sidor: 323
Serie: Gallagher Academy #5
Originaltitel: Out of Sight, Out of Time

Handling från baksidan:
OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!

Normal. I liked the sound of that. Sure, as the daughter of two secret agents and a stundent at a classified and highly dangerous school, I didn't really know what normal meant, but that didn't matter. Normal was my new mission.

Cammie wakes up in an Alpine convent having lost her memory of the whole summer. She and her friends must travel to the other side of the world, trying to piece together the clues that Cammie left behind. But there are people hunting Cammie - people who will stop at nothing to protect their secrets...

Omdöme:
Jag tycker att ni ALLA ska ge den här serien en chans. För den är helt fantastisk! För varje bok får man reda på nya saker - samtidigt som nya mysterier dyker upp - och man får reda på ännu mer om Cammie. Man ser henne mycket mer in action och jag gillar det verkligen! Den här serien har utvecklats riktigt mycket från första boken - söt och oskydlig - till nu den näst sista boken - mörkare och ännu mer spänning.

Jag kunde knappt släppa taget om den här boken. Jag ville - behövde - få reda på vad som skulle hända, varför Cammie hade förlorat hennes minne och vad alla döljer. Spänningen höll på att ta kål på mig flera gånger om, man bara satt där och läste för att få en liten ledtråd till något och sedan när man tror att man har rätt, så tar allt en helt ny vändning. Så man kunde bara luta sig tillbaka och läsa, för man visste aldrig vad som skulle komma härnäst.

Jag blev lite trött på Cammie i den här boken, för att hon hela tiden ville veta varför & vad hon hade upptäckt under sommaren, även om hennes mamma och moster hela tiden sa åt henne att låta det vara, att det förmodligen var något så hemskt att hon hade förträngt det. Men nähe då, hon skulle prompt ta reda på det. Och jag kan ändå inte klandra henne, jag skulle också ha blivit smått tokig om jag fick tillbaka mitt minne.

Slutet i boken måste vara det allra bästa, kan nog läsa om det gång på gång och få uppleva spänningen & skräcken igen. Den bästa delen i hela boken var helt klart SPOILER (Cammies självmord). SLUT!
Jag skulle kunna skriva massor om den här boken, men eftersom den är den näst sista delen så vill jag inte spoila något och sparar mina åsikter till recensionen på sista boken: United We Spy. Jag kan knappt vänta tills jag får börja läsa i den & får återse Cammie, Zach (!), Bex, Liz & Macey. Måste-måste-måste läsa den snart!

Bästa karaktär/er:
Cammie & Zach!

Andra delar i serien:
1. I'd Tell You I Love You, But then I'd Have to Kill you
2. Cross my Heart & Hope to Spy
3. Don't Judge a Girl by Her Cover
4. Only the Good Spy Young
5. Out of Sight, Out of Time
6. United We Spy


måndag 20 januari 2014

Mina olästa böcker - del 1

Jaha, nu har vi kommit till det förbjudna ämnet, eller nåja kanske inte förbjudet utan vi undviker helst att prata om det! Jo, det här med alla olästa böcker hemma! Hur ska man hinna läsa igenom allihop om man hela tiden får nya från förlagen, familjen, släkten & vänner? Jag försöker att inte fråga efter så många böcker tills jag åtminstone har läst ut hälften av alla böcker i bokhyllan. Men det är nog det ända jag gör, försöker, för det fungerar verkligen inte.

Jag tror att alla vi bokälskare - och framförallt bokbloggare som får böcker från förlagen - har problem med det här. Aja, jag får ha ett köpförbud nån gång så fort alla nya måste-ha-böcker har kommit ut nu i början av året!

Jag tänkte att jag delar upp alla olästa böcker i flera inlägg och det här blir alltså första inlägget! Jag lovar, det ska inte bli massa mer svammel...

Jo en sak till. De olästa böckerna jag tagit med rör inte de böckerna som jag har inne på vinden, bl.a. historiska romaner, utan bara dem jag har i mitt rum.

***
Så jag har gjort upp det i 4 delar i bokstavsordning efter författarens efternamn. Del 4 är alla recensionsexemplar jag fått efter jullovet och har därför inte med dem i de andra 3 delarna. 
Here we go!

Bokstäverna A-C = 11 olästa böcker


  • Det svarta hjärtat av Holly Black - Berörarna #3 (recex)
  • Jane Eyre av Charlotte Brontë (recex & seriealbum)
  • Svindlande höjder av Emily Brontë (recex & seriealbum)
  • Textlek av Kate Cann (recex)
  • Kråkflickans återkomst av Kate Cann - Kråkflickan #2 (recex)
  • L.A. Candy av Lauren Conrad - L.A. Candy #1 
  • Sweet Little Lies av Lauren Conrad - L.A. Candy #2
  • Stad av aska av Cassandra Clare - The Mortal Instruments #2
  • Only the Good Spy Young av Ally Carter - Gallagher Academy #4 (utläst)
  • Out of Sight, Out of Time av Ally Carter - Gallagher Academy #5 
  • Underkastelsen 12 nyanser av 12 olika författare (recex)
Jag tar även med bokstäverna D-H i den delen, och där är det 7 olästa böcker. 

  • Ökenblomman återvänder av Waris Dirie - Ökenblomman #2
  • Dit drömmar färdas för att dö av Mattias Edvardsson
  • Bridget Jones dagbok av Helen Fielding 
  • Gone Girl av Gillian Flynn (recex)
  • Helgonet av Carin Gerhardsen 
  • Fateful av Claudia Gray
  • Seraphina av Rachel Hartman
Så sammanlagt på från bokstaven A till bokstaven H så har jag 18 olästa böcker
Hm, måste verkligen få när den siffran snart! Aja, har faktiskt redan 17 olästa, då jag läst ut en utav Ally Carters böcker och är snart klar med den andra också!
När året är slut kommer det en sammanfattning om hur många böcker jag har läst utav de olästa & hur många som är kvar!

Nästa del kommer snart ut här på bloggen! Så kika in då & då! 

Har ni läst någon av de olästa böckerna här ovan? Nån som jag bara måste läsa först - eller sist? 







söndag 19 januari 2014

Only the Good Spy Young

Titel: Only the Good Spy Young
Författare: Ally Carter
Förlag: Orchard Books
Sidor: 304
Serie: Gallagher Academy #4
Originaltitel: Only the Good Spy Young

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar!

Handling från baksidan:
I thought I was prepared for the most scary situations. I've been almost kidnapped twice, fake kidnapped once, target by one                terrorist organisation and two very cute boys. But this moment was truly terrafying...

Cammie "The Chameleon" knows by now than even she can't hide from danger. But when she discovers that her best-loved ally is a rogue double agent, Cammie begins to question her trust in everyone around her - and even in her own heart...

Omdöme:
Just nu kan jag knappt vänta tills jag har läst ut sista boken, United We Spy, och har fått reda på alla hemligheter och vad som är sant eller inte. För ärligt talat, det tar snart kål på mig. 
Hela serien börjar att bli mörkare och mörkare. Mer action & ännu mer spänning har Ally Carter slängt i Only the Good Spy Young och jag bara älskar't! Jag vill bara läsa mer och mer, läsa om Cammies och hennes kompisar egna hemliga uppdrag och deras planering. Allt är så himla bra gjort!

Cammie har fortfarande inte utmärkt sig jätte mycket, trots att hon är huvudpersonen. Men man ser att hon utvecklas för varje bok nu och man börjar se att hon faktiskt är den spionen som alla snackar om. Hon har fått slåss mer för sitt liv och man har börjat att se henne som en riktigt bra spion men hon är inte riktigt där än. Men det är fortfarande 2 böcker kvar i serien och jag hoppas av hela mitt hjärta; att hon faktiskt utvecklas till den fantastiska spion hon faktiskt är. Liz är hur cool som helst, och jag tycker faktiskt att hon är nog den som briljerar mest i den här boken. Och hennes "oopsy daisy" får mig alltid att skratta, hon är lite klumpig men hon är också den smartaste personen i boken, enligt mig. Hoppas att man får läsa mer om hur hon fixar allt i nästa bok också! Bex & Macey är lika coola som vanligt, och man får verkligen se hur mycket dem bryr sig om Cammie. Haha, de är faktiskt lite som De tre musketörerna när dem kommer till Cammies undsättning. ;D

Zach är fortfarande kill-favoriten och jag hoppas hoppas hoppas på han & Cammie. Vill läsa mer om honom och få ta del av hans historia. Men han försvinner alltid lika fort som han dyker upp, så det är lite svårt att få reda på något då. Han sjönk ändå liiite i mina ögonen i den här boken. När man inte fick någon minsta lilla ledtråd (inte nån som jag i alla fall hittade) så drog jag mina egna slutsatser, vilket inte var så bra för Zach. Som tur var hade jag ändå (delvis) fel och jag gillar honom igen.

Slutet var verkligen spännande. Tänker öppna nästa bok på direkten och återigen hoppa in i Cammies värld! Gallagher Academy är en riktigt-riktigt-riktigt bra serie som jag tycker att ALLA ska läsa! Åtminstone ge första boken en chans, för vem vet? Du kanske kommer att älska den här serien lika mycket som jag. En serie med konceptet spioner och skolor som utbildar spioner. Kan det bli bättre? Nä, tänkte väl det. Så ta dig till närmaste bokhandel/bibliotek och ta tag i den här boken! För den är superbra!

Bästa karaktär/er:
Zach och även Liz denna gång!

Andra delar i serien:
1. I'd Tell You I Love You, But then I'd Have to Kill You
2. Cross my Heart & Hope to Spy
3. Don't Judge a Girl By Her Cover
4. Only the Good Spy Young
5. Out of Sight, Out of Time
6. United We Spy

lördag 18 januari 2014

5 frågor om böckerna i din bokhylla - tag

Jag har blivit taggad av gulliga Anna på Bokraden att svara på de här 5 frågorna! Tack så jätte mycket! ^^
HÄR hittar ni Annas svar på frågorna!

1. En bok du inte har läst ännu mer verkligen ser framemot.

Svår fråga! Har ju typ 50-60 olästa hemma (det kommer upp inlägg om det nästa vecka!) så lite svårt att välja... Men de som jag ser mest framemot att läsa är nog:
Det högsta priset, det största offret - Beautiful Creatures #3 av Margaret Stohl & Kami Garcia & Stad av aska - Cassandra Clare. Förväntningarna är höga på dessa 2 böcker!

2. Den bästa boken du har hemma.

Oj. Den här frågan är nog den jobbigaste & svåraste frågan en bokälskare kan få. Har så hemskt många bra & fantastiska böcker hemma! Men den bästa serien som jag läst på sistone är Gallagher Academy av Ally Carter.

3. En bok du önskat hade varit bättre och som var kanske lite onödig att köpa.

Deluxe, Avund  (#3) & Rivaler (#2) av Anna Godbersen kunde jag gott avstått från att köpa utan att kolla efter först vad andra tyckt om den & mer exakt vad den handlade om. Blev djupt besviken på den här serien! Hade hoppats på så mycket, men fick så lite :/

4. Någon bok du var jättepepp på när du köpte den men som sedan bara blivit stående.

Några som jag bara ville-måste köpa och som sedan blivit stående i bokhyllan allt för länge:
Wither
  • The Golden Lily av Richelle Mead
  • Fateful av Claudia Gray
  • Seraphina av Rachel Hartman
5. En bok du köpt mest för att den hade vackert omslag.

Wither av Lauren DeStefano är en utav de böckerna som jag mest bara kollade på omslaget; som är så fantastiskt fint! Det syns inte på bilden, men texten liksom "blänker" när ljuset speglas i den! 


Dessa personer taggar jag!
Alba - Boklyckan 
Mimmi - Min bokkista
Viggo - Bookfinger
Elvira - The World I Live in






fredag 17 januari 2014

Bokbloggsjerka 17-20 januari 2014

Har städat & sedan suttit med läxorna ända sedan jag kommit hem, så jag har inte hunnit svara på Annikas fråga förrän nu  - även om jag tänkte att jag skulle göra det så fort jag kommit hem.

Så, okej, veckans fråga är:

Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

Jag har inte så många TV-serier jag kollar på - i alla fall om man jämför med andra - men de jag kollar på är åtminstone bra, varför skulle jag annars kolla på dem?
Har ingen speciell ordning utan det är serierna som ploppade upp i huvudet först:

1. The Vampire Diaries har jag följt lääänge. Har inte missat något avsnitt, även om jag oftast råkar glömma av saker som har hänt när nån frågar mig om det. Ska även kolla på spinoff-serien The Originals som jag tycker verkar bra, och den kommer på svensk TV idag. Visst, den kanske redan finns på Swefilmer men jag orkar inte kolla mer på datorn just nu, så i stället får det bli på TV:n!
Genre: Vampyrer, Fantasy, Övernaturligt, Kärlek, Vänskap, Spänning

2. Pretty Little Liars är en riktigt bra serie - även om jag inte vet varför. Jag fastnade bara för serien med alla hemligheter, mysterier & lögner. Fast TVD är nog bättre, men lite variation måste man väl ha? Är snart på säsong 4 & hade tänkt även börja se spinoff-serien där: Ravenswood. 
I alla fall jag tycker om PLL och tänker fortsätta att kolla på det tills jag tröttnar. 
Genre: Vänskap, Kärlek, Mystik, Död, Mysterium, Spänning

3. Once upon a time har verkligen kopplingar till böcker! Det är ju en TV-serie som har filmatiserat populära & klassiska sagor fast med en helt annan historia och med karaktärer från t.ex. Snövit & de sju dvärgarna, Rödluvan, Hattmakaren, Peter Pan m.m.! Jag tycker faktiskt att det är riktigt bra, även om jag inte skulle vilja att de drar ut på det i så många (okej, det är bara några få - än) säsonger, jag vill liksom ha ett slut! En serie jag rekommenderar till alla er bokälskar - för Once Upon a Time är faktiskt bra! Man får återuppleva sagorna på ett annorlunda sätt med en annan röd tråd som dem följer. 
Genre: Sagor, Kärlek, Vänskap, Magi, Sagornas värld, Fantasy, Spänning

Okej, 3 utav mina favorit TV-serier som jag tycker att alla ska kolla på. Vem vet ni kanske faktiskt gillar någon/några av dem? Alla har en ganska så stark anknytning till min favoritgenre: Fantasy & Spänning. Och såklart finns alla som böcker! Även Once Upon a Time finns, fast bara med mycket fler böcker. ;)

Hehe, höll faktiskt på att glömma av man kunde ta filmer också, så här kommer några få:

1. Hunger Games & Catching Fire!!! Måste jag ens skriva varför?! Fantastiska böcker & fantastiska filmer! Några utav de filmatiseringar som jag faktiskt tycker att dem verkligen lyckats med, tummen upp!
Genre: Fantasy, Kärlek, Vänskap, Död, Dystopi, Spänning

2. Sagan om Ringen-triologin: Härskarringen, Sagan om de två tornen & Sagan om konungens återkomst
Är alla riktigt bra filmer som jag hoppas att ni åtminstone sett någon av. Det är ganska så långtråkiga (speciellt scenerna med Frodo, Sam & Gollum) och de har dragit ut väldigt mycket saker så att de tar jätte lång tid, men om man bortser från det så är dem riktigt bra! Jag älskar alla scenerna med Aragorn, Legolas & Gimli, satt & skrattade flera gånger! 
Genre: Spänning, Fantasy, Övernaturligt, Kärlek, Vänskap, Död, Krig

Så 5 TV-serier/filmer som har en stark anknytning till min favoritgenre (& böckernas värld). 

Vilka har ni? Kommentera gärna era svar!





torsdag 16 januari 2014

I min brevlåda #52

Stjärnmärkt
Jag vet, jag borde nog egentligen vänta några dagar ifall det kommer fler böcker hem till mig. Men just nu så orkar jag inte skriva något nytt tidsinställt inlägg så då blir det ett IMB-inlägg i stället. Det är enklare och det går fortare att skriva än en recension. Dessutom så kommer det ju nya böcker hela tiden, och lite uppdatering måste det väl vara?

Okej, så idag fick jag hem Stjärnmärkt av Jessica Spotswood, tack till Rabén & Sjögren!
Boken är den andra delen i serien om systrarna Cahill. Första boken Farlig förmåga tyckte jag sådär om, men jag hoppas verkligen på att Stjärnmärkt nu är bättre. Jag velade fram & tillbaka ifall jag skulle läsa den här boken eller inte. Till slut bestämde jag mig för att åtminstone ge den en chans, och dessutom så är jag extremt nyfiken på den. Vi får väl se om boken når upp till förväntningarna eller inte..

Handlingen på baksidan:

Läs INTE handlingen om du inte läst första boken, kan förekomma spoilers!

"Du vill alltså inte ens vara häxan i profetian?" frågar Alice och drar upp huvan över sina gyllene lockar.
"Jag vill inte att en av mina systrar ska dö", säger jag.
Inte ens Alice vet vad hon ska svara på det"

Cate Cahill och hennes två systrar är häxor. Enligt en gammal profetia kommer en av dem att bli den mäktigaste häxan någonsin, den som störtar Broderskapets tyranni och banar väg för en ny magisk tidsålder. Men samma profetia säger också att en syster kommer döda en annan, innan 1900-talets gryning...

***
Som sagt, väldigt nyfiken är jag på den här boken.

Någon som är lika nyfiken som jag på Stjärnmärkt? Någon kanske alle redan har läst den? Vad tyckte du om den?

onsdag 15 januari 2014

Bytet

BytetTitel: Bytet
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 445
Serie: Shapeshifters #4
Originaltitel: Prey

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar i serien!
Handling:
Min flocks existens är i fara och min pappas ställning som ledare ifrågasätts. Dessutom tvingas min älskade Marc leva i exil bland strykarkatter och det innebär att det var många månader sedan jag senast såg honom. Och eftersom jag har fatt en nybliven mamma och en upprorisk tonåring på halsen har jag inte ens tid att drömma om när jag ska få träffa Marc igen.

Ett bakhåll iscensatt av en grupp vilda strykarkatter blir det slutgiltiga beviset för att någon verkligen är ute efter att förgöra oss! I kampen för vår flocks överlevnad och i ett desperat sökande efter min pojkvän inser jag att jag behöver all list - och alla klor - för att hindra att min familj krossas. För alltid.

Omdöme:
Rachel Vincent bara fortsätter och fortsätter att imponera på mig. Hennes språk är fantastisk och man ser & upplever allting som karaktärerna känner. Man känner spänningen, sorgen och passionen. Kort sagt: ett fantastiskt språk som målar upp alla känslor för läsaren.

Åh, vad jag gillar Faythe! Jag älskar att hon kastar sig in i saker, utan att använda huvudet först, och hon gör allting helhjärtat. Hon är en verklig kämpe som kämpar för vad hon tycker är rätt. Det är bara ett stort plus att hon är så härlig också, med alla sina kvicka och - väldigt, väldigt - roliga kommentarer som alltid får en att le. Faythe är nog en utav de bästa kvinnliga huvudrollerna jag stött på i fantasy-böcker. Man kan aldrig riktigt glömma henne, precis som med Rose i VA, och man jämför ibland omedvetet henne med andra kvinnliga huvudroller. Vilket kanske inte alltid är så bra, men det visar att Faythe är något i världsklass.
Vincent lyckas så bra med att skapa härliga & fantastiska karaktärer man lätt fattar tyckte för. I Nio liv får man träffa Manx för första gången och man får lära känna henne. Sedan i Flocken får man träffa på tonåringen Kaci, som jag förresten verkligen gillar, och i varje bok kommer det åtminstone in en ny person eller karaktär som varit med från början med inte riktigt "öppnat" sig.

I Shapeshifters får man i varje bok ta del av en väldigt spännande historia som får en sitta uppe långt in på natten bara för att man vill veta vad som kommer att hända. Men redan från första boken har man fått glimtar av att det även ligger hat mot Faythes flock från en Alfa och man upptäcker mer & mer saker som får en att fundera på vad som kommer att hända.

Flera händelser i Bytet fick man att känna starka känslor. Jag vill inte avslöja någonting men för er som har läst boken: Spoiler! Markera för att läsa:
När Ethan dog, herregud satt bara och lipade. Han var min favorit utav Faythes brorsor och jag kommer verkligen att sakna honom! Han var så lik Faythe med sina härliga kommentarer o så... :( Spoiler SLUT!

Så okej, det händelser påverkade mig extra mycket och det är det som är poängen. Den här serien har blivit att komma en stor favorit hos mig, och det är faktiskt en utav anledningarna att jag tog med den som en serie på Favoriter-i-repriser även om jag då bara hade läst 2 utav böckerna i serien. För jag bara visste att den här serien skulle få en plats i mitt hjärta och jag hade verkligen rätt. Det är ännu två böcker kvar i serien, men jag tror inte att Rachel Vincent kommer att sänka sig under de tidigare böckernas standard, utan bara höja den!

Så... vad kan jag skriva mer om Bytet? Jo: LÄS DEN!

Bästa karaktär/er:
Fortfarande Fantastiska Faythe! (Många F där...)

Andra delar i serien:
1. Herrelös
2. Nio liv
3. Flocken
4. Bytet
5. Riven
6. Sista striden




tisdag 14 januari 2014

Veckans boksläpp - Vecka 3



Stjärnmärkt (Systrarna Cahill, #2)Den här veckan kommer det ut flera böcker som jag är nyfiken på eller intresserad av att läsa!
Okej, så här kommer de "några böckerna", både böcker på svenska & engelska!

Det högsta priset, det största offret av Kami Garcia & Margaret Stohl
 - som är den tredje delen i Beautiful Creatures som bara väntar på att plockas upp hemma och börja läsas!

PappersstäderStjärnmärkt av Jessica Spotswood
 - som är den andra delen i serien om systrarna Cahill. Farlig förmåga var inte så jätte bra, men är ändå nyfiken på hur det kommer att gå för systrarna!

Pappersstäder av John Green 
Åh. My. Gosh. Äntligen en ny bok av en fantastisk författare som kommer på svenska! Kan knappt vänta tills jag får läsa den här boken! Förhoppningarna är höga, men jag tror att boken kanske kommer att slå dem ändå! Hoppashoppashoppas

Hollow city av Ransom Riggs 
Andra delen i serien Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Jag blev riktigt besviken på första boken - läste inte ens ut den - men det finns äkert många därute som vill läsa den, så därför tog jag med den :)

Så några nya böcker för den här veckan. Någon som fångade ditt intresse? Vilken & varför?




måndag 13 januari 2014

Tredje delen i Beautiful Creatures

Beautiful Creatures Bok 3, Det högsta priset, det största offretIdag så fick hem ännu ett paket med en utav vårens böcker: Det högsta priset, det största offret som är den tredje delen i Beautiful Creatures av författarna Kami Garcia & Margaret Stohl.

Jag fick boken från Semic, så stort tack till er! Första boken var riktigt bra men andra boken var lite mindre bra, så jag hoppas på att den här boken nu toppar båda böckerna.
Boken hamnar i att-läsa-snart-bokhögen och förhoppningsvis är den snart utläst!


Någon annan som har läst boken på svenska/engelska? Eller vill du läsa den?


söndag 12 januari 2014

Läs-a-lot: Julen 2013

Jo, lite sent ute med resultatet, men har ju haft så jädrans många inlägg om utmaningar och mål förra veckan så sköt upp det här inlägget om hur det gick på Läs-a-lot: Julen 2013.
Hur gick det då?
Jo, det gick väl ändå hyfsat. Inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig, men nöjd ändå!

Mina mål var att: 
- Läsa 3 böcker (3/3 - egentligen 5/3 men 2 var omläsningar)
- Avsluta en serie (0/1)
- Läsa 1 rec-ex (1/1)
- Läsa en bok på engelska (3/1)

Så 3 av 4 mål klarade jag och böckerna jag läste var: 
  • Blå måne - Alyson Noël (rec-ex)
  • Härligt oärligt - Ally Carter (omläsning)
  • I'd Tell You I Love You, But then I'd Have to Kill You - Ally Carter (omläsning)
  • Cross my Heart & Hope to Spy - Ally Carter
  • Don't Judge a Girl by Her Cover - Ally Carter
Jag läste om 2 böcker bara för att friska upp minnet, men jag blev så fast inne i boken att jag läste den från pärm till pärm. Är nöjd med den här läsutmaningen & vill gärna vara med i nån Läs-a-lot utmaning igen, superkul var det!


lördag 11 januari 2014

Flocken

FlockenTitel: Flocken
Författare: Rachel Vincent
Förlag: Harlequin (Tack för boken!)
Sidor: 477
Serie: Shapeshifters #3
Originaltitel: Pride

OBS! Handlingen kan innehålla spoilers från tidigare delar!
Handling från baksidan:

Har katter verkligen nio liv? Hoppas det!

Jag är oskyldigt anklagad för att avsiktligt ha smittat min före detta pojkvän - och mördat honom för att dölja mitt brott. Att smitta en ---människa är något av det värsta en varkatt kan göra sig skyldig till, tillsammans med mord och att avslöja vår existens för en människa. Straffet är döden.

Två av tre. Jag är körd.

En strykarkatt terroriserar bergstrakterna i norra Montana och han har anfallit en tonårig vildkatt. Vi måste hitta honom innan en människa får upp spåren. Med min pojkvän Marcs hjälp borde jag kunna skydda den sårbara flickan. Både från strykarkatten och från de intrigerande rådsmedlemmarna
Om jag överlever min egen rättegång vill säga...


Omdöme:
De första 2 böcker i den här serien - Herrelös och Nio liv - läste jag förra året & det var riktigt, riktigt bra. Men jag har ingen bra förklaring till att jag inte fortsatt att läsa nästa bok. När jag väl kollade igenom mina olästa böcker & sedan på de lästa, upptäckte jag att jag inte hade läst de här böckerna utan snarare bara läsa så många recensioner att jag trodde att jag hade läst dem. Hehe, hade väldigt fel...
Flocken är riktigt bra och inte en sådan här "typisk mittenbok" som inte håller sig i klass med de första böckerna. Men det gör den här. Jag kom snabbt in i boken (kanske tack vare att jag läst om de två första innan) och föll för karaktärerna på direkten. 

Faythe bara älskar jag. Hon har en så härlig personlighet och får mig att hela tiden skratta, i princip varje kapitel så sa hon eller tänkte hon något roligt och då började jag att skratta. Man kan verkligen säga att Faythe kan få en att bli glad! Att hon dessutom är en varkatt - shapeshifter - gör henne bara coolare & jag älskade varje stund i boken då man fick följa henne.  
Och såklart ska det ju också finnas ett (eller två) kärleksintressen: Marc. Jag förstår verkligen varför hon tycker om honom, och jag gillar verkligen att Rachel Vincent inte har skapat en instalove utan mer hatkärlek mellan Faythe & Marc. Deras dialoger är bland de bästa i boken helt klart!
Jag gillar även Faythes bröder riktigt mycket, nåja kanske inte riktigt alla - alla förutom Ryan som jag har ungefär samma uppfattning om som Faythe - men annars så gillar jag dem starkt! Deras kamper med varandra, oavsett om det är en kapplöpning eller om dem bara sparrar mot varandra gör att jag verkligen skulle vilja vara som Faythe. Även om det verkar lite jobbigt med 4 bröder...

Varkatter är ändå hyfsat nytt i fantasyvärlden och jag hoppas att fler författare får upp intresset för shapeshifters och att fler skriver om det!
Ni som ännu inte satt tänderna i den här fantastiska serien: gör det. Karaktärerna är ett-måste-gilla och att historien dessutom är riktigt intressant & spännande, gör bara det hela bättre. Så läs den här serien!!!!

Bästa karaktär/er:
Faythe.

Andra delar i serien:
1. Herrelös
2. Nio liv
3. Flocken
4. Bytet
5. Riven
6. Sista striden